24/5/2018: Meerkoeten met zes kleintjes

“ ‘n Haiku-tje met nieuws

van meerkoetjes met in hun

kielzog zes kleintjes.” :-)

Onlangs waren we weer aan het wandelen langs de Dender en een koppeltje meerkoetjes, de hoofdfiguurtjes in mijn beide boekjes, kwamen naar ons toe gezwommen met in hun kielzog, zes peddelende kleintjes. Ik schat dat ze toch al enkele weken oud waren, want de geelrode pluisjes leken al minder prominent aanwezig en het waren al niet meer de heel kleine pluizebolletjes van toen ze pas uit het ei waren gekomen. Maar niettemin zagen ze er erg schattig uit.

De gele plompbladeren leken ook volop te groeien wat de kwaliteit van het water ten goede komt, hetgeen uitstekend is voor het dieren-, vogel-, vissen- en ander plantenleven.

Bij het zien van dit alles had ik het gevoel vervuld te worden van blijheid en tevredenheid. De opdracht die ik mezelf had opgelegd bij het tekenen en schilderen van deze watervogeltjes, met een verhaaltje dat de aandacht zou kunnen trekken van kinderen, hun ouders en andere volwsssenen, lokt blijkbaar positieve reacties uit. Iemand riep zelfs uit dat ze het zo tof vond omdat het net was alsof ze van achter mijn rug, alles konden meemaken en vaststellen en dat ze zich deelgenoot voelen bij de vertaalde ‘lichaamstaalgesprekken’ met mijn meerkoeten-en futenvriendjes. Dit was nu net de beoordeling van mijn manuscript door Boekscout :-)

Anderen vertellen me nu ook dat ze blij zijn te weten hoe die zwartwitte vogeltjes nu heten, niettegenstaande ze zo vaak langs de Dender gewandeld hebben en ze zelfs niet wisten welke watervogels dit nu waren.

Dit doet dus echt plezier.

Het bleek ook verstandig te zijn geweest een grote hoeveelheid Franstalige boeken besteld te hebben want daar was dus wel degelijk het taalprobleem bij sommigen naar aanleiding van de bestelling in Nederland...

Ik ben ook wel geen hoogvlieger bij het promoten van mijn boek en een paar negatieve reacties bij enkele boekhandelaars, doen me algauw afhaken want ik wil niet bedelachtig overkomen. Gelukkig wil het prachtige, mooie planten-en dierenpark PAIRI DAIZA bij Aat, beide boeken bestellen en te koop aanbieden in hun shop. We zijn er geabonneerd en we proberen iedere keer als we in de buurt zijn, er een bezoek te brengen en we voelen er ons steeds weer alsof we er een kleine wereldreis ondernemen. De verzorging van de dieren is uitzonderlijk goed.

Ook in Aat en in Bastenaken ( Bastogne) liggen enkele boeken in diverse boekenwinkels.

Ik heb echt wel het vertrouwen dat de bal goed aan het rollen is en mijn boodschap terwille van de natuur en de dieren, de mensen, die er oor en oog voor hebben, zal bereiken.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


24/5/2018: Meerkoeten met zes kleintjes

23/12/2019: REGENKERSTTIJD

14/11/2019: “SAVE US”

18/10/2019: Zalig is dat...even goed krabben op mijn rug :-)!

29:9/2019: GELUK IS ENIG!

22/9/2019: BADDERENDE HUISMUSSEN... een heel gezellig volkje